6 Yorum Unknown 25 Ekim 2013 Cuma
Daha önceki yazılarımızda lucid rüyanın, rüya sırasında rüyada olduğumuzun farkına varmamız olduğundan bahsetmiştik. Bu yazımızda lucid hale bilinçli olarak gelebilir miyiz, nasıl yapabiliriz, bunlardan kısaca bahsedeceğiz.

İnsan rüyasında istediği her şeyi yapabilir derler. Doğrudur. Bütün imkansızlar imkanlıdır rüyadayken. İsterseniz hiç gitmediğiniz ama hayalini kurduğunuz yerlere gidebilir, hayranı olduğunuz kişilerle tanışabilir günlük hayatta yaşayamadığınız maceralara atılabilirsiniz. Eh durum böyle oldunca insanın da ilgisini çekiyor bu meret.

Bilinçsiz olarak lucid olmak çok daha basittir öncelikle. Zaten kendi kendine meydana gelir öylece. Ama yılda belki bir iki defa ya da hiç yaşanmaz bu hadise.  Yaşansa bile bilincimiz bu duruma alışık olmadığından heyecana kapılır ve istemediğimiz halde uyanırız genelde. Zaten bu anlattıklarımı kendi deneyimlerimi baz alarak söylüyorum eminim bir çoğunuz da aynı şeylerle karşılaşıyor.



Bilinçli  lucid olmak konusuna gelince, öncelikle söylemeliyim ki zordur. Emek gerekir. Günlerce belki haftalarca sabah kalktığınızda hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Umutlarınız yitebilir. Yine de düzenli çalışmayla mümkündür hatta bir süre sonra öylesine kolaylaşır ki çaba harcamanıza dahi gerek duymazsınız. Hatta her gün sabah kalktıktan sonra gece gördüğümüz rüyayı ertesi gece de devam edenler dahi vardır.

Lucid olma tekniklerine gelince;
1- Şartlanma Yöntemi - Rüya Kontrolü (dream check)
Bu teknikte kendimizi şartlarız. Örneğin bir renk belirleriz ve gün boyunca bu renkle her karşılaştığımızda kendimize sorarız "şu an rüya mı görüyorum?" bu sorunun cevabını da veririz kendimize. Sonra devam ederiz yine karşılaşır ve yine aynı şeyi sorarız gün içinde bunu başarılı bir şekilde yapabilirsek rüya sırasında da yapmamamız için hiçbir sebep yoktur. Nitekim genelde günlük hayatın koşturmacası yüzünden dream check'lerin yapılması unutulur ve yöntem başarısızlığa düşebilir.

2-Sürekli tekrar yöntemi
Uyumadan önce yatakta kendimize tekrar tekrar rüya da mıyım şu an rüya mı görüyorum diye sorar ve cevaplarız. Uykuya daldıktan sonra da bu soruyu zihnimize sordurtmayı becerebilirsek yöntem başarılı sonuçlanır.

3-Cisim belirleme 
Bir cismi belirleriz ve onu her gördüğümüzde rüyada olduğumu anlarız diye kendimizi şartlarız. Örneğin her kol saatimize baktığımızda dream-check yaparız ilk yönteme benzer. Ayrıca inception filminde de kullanılan yöntem budur.

4-Dış etkenlerle lucid olmak
Bu husustan daha sonraki yazılarmızda bahsedeceğiz.

İçtenlikle...
ADEM KARATEPE

Yorumlar ;

8 Ocak 2015 05:58 []

Ben yaklaşık 1 yıl boyunca saat başı elimi sıktım.Bi süre sonra tim haline geldi.Her saat başı istemsiz yapıyorum.Ve rüyalarda da devam ediyor.Rüyada Olduğumu yüzde yetmişinde anlıyorum

5 Şubat 2015 00:02 []

başarılar denicem

Adsız
23 Temmuz 2015 14:33 []

Konu için çok teşekkür ederim
http://ercanmedya.com

27 Nisan 2017 13:04 []

Çoğunlukla rüyalarımı kontrol ediyorum
Bu bir gerçek

Adsız
17 Eylül 2017 01:31 []

Bu yöntemlerden sadece birini mi kullanmalıyız

Adsız
17 Eylül 2017 06:56 []

Peki ne kadar etkili


Yorum Yap ;